You are currently viewing Jelek, amik megmutatják, hogy még érdekled

Jelek, amik megmutatják, hogy még érdekled

 • Post comments:0 Comments

Szakítás után teljesen normális, hogy aki kimondja, hogy vége, szeretne eltávolodni. Egyrészt mert épp valaki mással ismerkedik, vagy pusztán azért, amiért a kapcsolatból kilépés mellett döntött: már nem érzi azt, amit korábban, elmúlt a vágy, túl sok volt a vita és tudja, nem erre vágyik…stb.

Két lehetőség van: vagy már a kapcsolaton belül meggyászolja a dolgot, és amikor kimondja a végét, akkor mozgósítja a belső energiáit, és úgy lép ki, hogy az új nappal új életet is kezd, vagy a másik verzió, hogy egy nagyobb veszekedés után hirtelen felindulásból kimondja, hogy legyen vége, és mivel valószínű, már gondolt erre a lehetőségre korábban is, tartja magát ehhez és kilép. Ilyenkor a gyász még csak ezután kezdődik, rá is vár legalább néhány szomorú nap, nosztalgia, még akár sírás is.

Akármelyik verzió is áll fenn, az biztos, hogy a szakítás után közvetlenül a szakító félben még van elég energia ahhoz, hogy kitartson: távol tartja magát tőled, nem keres, nem reagál, letagadtatja magát, nem érdekli, hogy szenvedsz, esetleg új társaságba megy, bulizni megy, vagy csajozik, a lényeg, hogy úgy tűnik, tök jól van és egyáltalán nem érdekled.

Azért ez ritkán van valóban így. Általában ilyenkor inkább arról van szó, hogy az illető előre menekül, azért, hogy ne forduljon vissza. Inkább beleveti magát a programokba, hogy ne az exre gondoljon, ne hiányozhasson neki. De eltelik néhány hét-tapasztalataim szerint három- amikor ez a felhúzott búgócsiga állapot megszűnik. Mindenki megérkezik abba az állapotba, amiben éppen van: a szakító a magányba és az új, kevésbé komfortos életébe, akivel szakítottak, az pedig épp egy kisebb nyugvópontra ér ilyenkor- az első fájdalom és sokk hullám vége nagyjából a harmadik hét.

Eddig az általános rész, most Hozzád szólok, kedves olvasóm, akit elhagytak. Ha az első három hétben nem történik semmi eget rengető, nem kell még inkább kétségbe esned. Ez az időszak ugyanis arról szól, hogy exed megpróbál elszakadni tőled.  Tudom, ez most nagyon ijesztően hangzik, hiszen ezt szeretnéd legkevésbé. Attól még ez az időszak erről szól és ez a folyamat zajlik benne, és nem biztos, hogy ez egyáltalán megy neki, vagy, hogy zökkenőmentesen megy.

Jelek, amik arra utalnak, hogy nem megy

 • Ha az első három hétben többször rád ír, átlátszó indokokkal, pl. megkérdezi, hogy van a tengerimalac, vagy, hogy hogy hívják azt a fűszert, amit mindig a mártásba tettetek, vagy hogyan kell beüzemelni a konvektort. (Ez alól kivétel, ha azzal ír rád, hogy add postára mielőbb a kulcsát, cuccait)
 • megjelenik olyan eseményen, ahová nem szokott járni, de tudja, hogy te igen- még akkor is, ha nem szól Hozzád
 • Ha nem törli a közös fotóitokat a közösségi oldalakról, ne állítja át a státuszát egyedülállóra
 • Ha feltesz egy fotót magáról abban az ingben/nyakláncban, amit tőled kapott, és eddig nem hordta
 • Ha ismerősöktől érdeklődik a hogyléted felől
 • posztol bármit, ami a közös életetekre utal: kedvenc zene, film, amit együtt néztetek, kedvenc éttermetekből poszt (kivéve, ha egy új nővel/férfival van itt)
 • felhívja a szüleid, legjobb barátod, tesód, gyereked

Jelek, hogy nem megy zökkenőmentesen:

 • posztol bulikból, és látszik az arcán, hogy erőltetetten jókedvű/nem túl vidám
 • elviszi a cuccait, de egy-két dolgot ott hagy véletlenül
 • ha beszéltek/cseteltek és úgy köszön el, hogy erről még feltétlenül beszélnünk kell, vagy, hogy legközelebb majd beszéljük meg azt, hogy…
 • leszed néhány közös fotót, de párat fenn hagy a közösségi oldalakon, státuszát nem állítja át vagy bonyolultra állítja

 

A jeleket persze esetenként kell megvizsgálni, hogy az adott helyzetben pontosan mit is jelentenek. Ha nem tudod egyedül értelmezni azokat, vagy bizonytalan vagy, konzultáción szívesen segítünk ebben is!

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?