You are currently viewing Klasszikus hibák szakítás után, amik nélkül könnyebb lenne a visszahódítás

Klasszikus hibák szakítás után, amik nélkül könnyebb lenne a visszahódítás

  • Post comments:0 Comments

Szakításkor természetesen senki sem azzal foglalkozik, hogy hogyan fogja majd visszaszerezni a másikat, miután az tényleg kilépett az ajtón és elhagyta. Akkor még azt próbálja mindenáron elérni, hogy az ajtón kilépés és az elhagyás ne történjen meg. Gyakorlatilag bármivel. Szép szóval, sírással könyörgéssel, fenyegetéssel. Ha az illető mégis kisétál – márpedig kisétál, hiszen ezért szakít, hogy kisétálhasson-, akkor jön néhány klasszikus hiba, amire egyrészt úgy fogsz visszagondolni, hogy „de ciki”, másrészt meg fogják nehezíteni a visszaszerzést.

Nyomulás minden fronton

Kimondta, hogy nem akar = távolabb szeretne tőled kerülni és nem akarja, hogy most az élete része légy. Ahelyett, hogy kicsit is figyelembe vennéd, hogy ő mit szeretne, mit csinálsz? Egy levegővételnyi időt sem hagysz neki. Reggeltől estig, írogatsz neki cseten, sms-eket, hívogatod, mindenáron el akarod érni, hogy figyeljen rád, győzködöd, szerelmet vallasz százszor, rosszabb esetben szerelmes verseket, novellákat írsz hozzá és azokkal bombázod, vagy leírod, mennyire szenvedsz, vagy próbálod bántani. Minek? Aki szakít, az nem nyitott arra, akit elhagyott. Még ha meg is hallgat, mert intelligens annyira, biztos, hogy terhes neki, és várja, hogy abbahagyd és eltűnj végre. Elérni ilyenkor ezzel semmit sem lehet.

Itt még egy fontos dologról beszélni kell. Azzal pláne nem teszel jót, sőt, még sokkal messzebbre lököd a másikat magadtól, ha, miután nála nem értél el semmit, elkezded ugyanígy bombázni a családját, barátait. Hívogatod az anyukáját, és neki panaszkodsz, a legjobb barátját próbálod rávenni, hogy beszéljen az exed fejével és bírja jobb belátásra, esetleg elkezdesz ugyanahhoz az edzőhöz járni, hogy hátha majd ő visszatereli őt hozzád.

Nem köszönsz, levegőnek nézed

Akik szakítás után is kénytelenek egymás arcát nézni, mert például egy munkahelyen dolgoznak vagy ugyanabba a suliba járnak, ott szakítás után gyakran előfordul, hogy az elhagyott fél felhúzott orral járkál és ignorálni próbálja a másikat, nem köszönsz neki, vagy átnéz rajta. Ennek egyetlen hatása lesz: még inkább ki fog ábrándulni belőled. Azt fogja gondolni: „most látom igazán, hogy ki is ő, amíg együtt jártunk, ezt az oldalát nem ismertem, sose gondoltam volna, hogy ilyen gyerekesen fog viselkedni. Ha tudom, hogy képes erre, nem is jöttünk volna össze, jobb, hogy szakítottam vele.”

Beszéljük meg!

Na, amitől minden szakítónak ezer százalékig feláll a hátán a szőr, az, hogy le kell ülnie és meg kell beszélnie a szakítást. Egyszer, persze tudja, hogy meg kell tennie, na de többször? Minek?

És tényleg? Minek? Aki szakít, fel van készülve rá, hogy ez nem lesz egy fáklyásmenet, Felkészül a másik sírására, kikészülésére, arra, hogy lehordják mindennek, és igen arra is, hogy végig kell beszélnie mi nem működött, mikor fordult kifelé a kapcsolatból, miért döntött a szakítás mellett. Nem csak felkészül ezekre a helyzetekre, hanem rákészül: lelkileg pajzsot tart maga elé, mert nem akarja, hogy bármi eltérítse a szándékától.

Észérvekkel próbálkozni érzelmeknél

A „szeretem- nem szeretem” érzelmek. Teljesen felesleges észérvekkel, logikával megpróbálni hatni rájuk. Nem lehet ugyanis aggyal irányítani. Tehát tök felesleges azt felhozni a szakítás ellen, hogy de hát mennyivel könnyebb együtt kifizetni a hitelt és milyen jól éreztük magunkat együtt. Hiába gondol erre, attól még nem fog újból szeretni.

Visszakéred az ajándékot

Most nézz magadba, és mond ki őszintén. Ugye már te is tettél ilyet?

Igen, ha utólag visszanézel, már tudod, ez gáz. Fájdalmat akarsz okozni, te is elvenni valamit, figyelmet akarsz, hogy legalább amíg megkeresi a plüsst vagy a szerelmes levelet, addig is veled foglalkozik. De kérlek: NE TEDD. Amit neki adtál, azt neki adtad. Akkor úgy érezted, és az márt az övé. Az ő emléke rólad. Miért akarnád felülírni azt, ami jó volt?

Máshogy is el lehet érni, hogy veled foglalkozzon.

A Szerelmi Bánat Klinika csapata tud ebben segíteni. Várunk személyes konzultáción, tanácsainkat elolvashatod könyveinkben is, vagy kövesd a blogot, hogy mindent megtudj a témáról.

 

 

Vélemény, hozzászólás?