You are currently viewing Miből veheted észre, hogy szakítani akar?

Miből veheted észre, hogy szakítani akar?

  • Post comments:0 Comments

 

Rendszeresen találkozom olyan párokkal, párkapcsolatokkal, amelyekben kívülről nyilvánvaló, hogy gond van, a szakítás felé tartanak, de valamiért akit el akarnak hagyni, nem akarja észrevenni a jeleket. Sőt. Totál elszállt, méterekkel a föld-és sajnos a valóság-felett járkál, teljesen megnyugodva a tudatban, hogy kontroll alatt tartja a kapcsolatot, a párja az övé, megszerezte, birtokolja, és sosem lehet ez már másképp. Pedig DE!

A másik először csak különböző formában jelzi, hogy valami nem oké. Szavakkal, durcáskodással, időnkénti összeveszéssel, aztán egyre többször próbálja felhívni a figyelmet, hogy valami neki nem az, mint amire vágyna, végül egy idő után feladja, és vagy kitekintget és mikor megerősödött abban a tudatban, hogy lesz, aki még ránéz, lép. Vagy rögvest be is szerzi azt, aki majd ránéz-értsd: összejön valakivel a hátad mögött-és aztán lép.

 

Te pedig ott állsz- kivel nem fordult még elő- értetlenül, csodálkozva, hogy minden olyan szép és jó volt, és egyszer csak lelépett, fogalmad sincs, miért.

Szeretnéd ezt elkerülni?

Megmondom, milyen jelekre figyelj, (ha már eljutottál odáig, hogy jó sokáig nem vetted figyelembe, hogy a párod nem annyira boldog, vagy régóta van olyan vágya, amire te fittyet hánytál).

Ezekből, ha több együtt jelentkezik, érdemes a pároddal az érzéseiről, terveiről beszélgetni. (Önmagában egyik sem jelent feltétlenül szakítószándékot.)

A kimaradozik, egyre később ér haza, kevesebb közös programot szervez klasszikusokkal most nem foglalkozom, ezek szerintem mindenkinek szemet szúrnak.

Hirtelen nem szereti a közös terveket, amiket együtt találtatok ki, nem akar rájuk félretenni, költeni. Ugyanakkor elkezd spórolni, minden téren óvatosabban költ.

Ha neki már nem annyira fontosak a jövőbeni közös tervek, hogy áldozatokat hozzon értük, akkor valószínű azért, mert sejti, hogy nem fognak bekövetkezni így felesleges pénzt költeni vagy félretenni rájuk. Helyette elkezd spórolni

Nem tesz fel közös fotót, nem akarja, hogy megjelöld a közös fotókon. Vagy elrejti a családi állapotát a közösségi oldalakon.

Ha ezt teszi, biztos lehetsz benne, hogy baj van. Hiszen ő már azt akarja üzenni a külvilágnak, hogy egyedül van, szabad préda. Semmilyen magyarázatot ne fogadj el, hanem beszélgess vele komolyan, mélyen, őszintén a miértekről.

Nincs szex.

Ennek számtalan oka lehet. De ha nincs potencia problémája, mostanában kialakult bármilyen testi-lelki betegsége, és nem tud elfogadható okot mondani, hogy miért szűnt meg a testiség, gyanakodhatsz.

Magával viszi a mobilját a wc-re, fürdőbe, mindenhová vagy ezeken a helyeken elérhetőre vált, túl gyakran, és korábban nem így volt. Megváltoztatja az általad ismert jelszavát, mindig kilép a facebookból a gépen és korábban nem így volt.

Ugye egyértelmű. Lehet, hogy csak flörtöl, lehet, hogy befűzni próbál valakit, vagy csak nézeget itt-ott, de ha ezek a szokásai változnak, annak oka van.

Albérleteket nézeget.

Persze ha rákérdezel, azt mondja, egy kollégájának, persze olyan nevet mond, akit nem ismersz.

Új hobbija lesz, amiben új társaság is alakul, és nekik nem mutat be téged.

Markánsan megváltozik a külseje: stílusváltás, lefogy, kigyúrja magát, máshogy öltözködik, új haj, új illat és persze a nőknél klasszikus új hajszín, új frizura.

Persze vannak nők és férfiak, akik igénylik időről időre a megújulást, és önmagában egy nagyobb fogyás még nem jelent veszélyt a kapcsolatotokra, de ha többféle nagyobb változás történik időben, és azt érzed, egy új ember került melléd, ne vedd biztosra, hogy ez neked szól.

Mondogatni kezdi, hogy szeret, pedig semmi sem utal rá

Ha már régóta nem mondta, hogy szeret, és most elkezdi mondogatni, vagy azt, hogy milyen sokat köszönhet Neked, esetleg hosszan néz, amikor te épp csinálsz valamit, mind jel lehet. Akkor lehet gyanús, ha nincs összhangban a többi cselekedetével, vagyis nem akar Veled időt tölteni, szexelni, rejteget. Ez ugyanis lehet a búcsú jele, hogy nosztalgiázik, már tudja, hogy elhagy, és lelkiismeret furdalása van, vagy az utolsó napokra békét akar.

Vélemény, hozzászólás?