You are currently viewing Nem vagy egyedül!

Nem vagy egyedül!

  • Post comments:0 Comments

 

Nagyon fontos, hogy ezt megértsd.

Régóta érlelődik bennem ez a poszt, minden konzultáción külön ki kell térni erre, úgyhogy leírom.

Amikor elhagynak nem elég, hogy meg kell birkóznod a hiánnyal, a fájdalommal, a sikertelenséggel, a tetejébe még iszonyú nyomorultnak is érzed magad. Elhagytak, valaki azt mondta: nem kellesz, vagy azt üzente a viselkedésével, hogy nem  vagy elég jó, elég izgalmas…. eldobott, hasznavehetetlennek, nem szerethetőnek ítélt ezzel. Tudom, én is így éreztem.  Jönnek a kérdések, hogy miért velünk, miért velem történt ez?

Hirtelen úgy tűnik, körülötted mindenki boldog, mindenki, még az utolsó lúzer is stabil párkapcsolatban vagy házasságban él, új szerelme van, eljegyezték, gyereket vár, blabla. Csak te, egyedül te vagy az a szerencsétlenség, akit elhagytak, aki megbukott, aki nem felelt meg. Csak Te ülsz otthon egyedül a sötét szobában este, miközben mindenki kézen fogva sétálgat, összebújva mozizik, vagy kettecskén lakást felújít, a nagy-nagy boldogságról természetesen insta és facebook posztok is tanúskodnak.

Na, akkor tegyünk tisztába valamit.

Az, hogy épp kapcsolatban vagy, vagy egyedülállóként élsz: állapot. Változik. Változik a rossz is, és-mint látod a saját példádon-a jó is. Szóval lehet, hogy Gizikének most de jó, mert hogy szereti Feri, de Gizike ne hordja fenn az orrát ezért az egyedülállókat lenézve, mert láttunk már Feriket lelépni. És bárki néz rád lesajnálóan, azért mert elhagytak, őt meg nem, gondolj erre, hogy egy hónapja még téged sem hagytak el, ugyanez bárkivel bármikor megtörténhet. Változik a státuszunk.  És ez nem azt jelenti, hogy bárkinek rosszat kívánnál, ez egyszerűen tény, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, amikor a helyzeted vizsgálod.

Majd minden második házasság válással végződik. Akkor szerinted mennyi együtt járás végződik szakítással? Rengeteg! Vagyis sok embert hagynak el.

Sőt valahol, valakit ebben a percben is lapátra lesznek, meg a következőben is. És ők is, pont, mint te, azt hiszik, hogy ez csak velük történik meg. Ha tudnák, hogy veled is megtörtént például, már nem éreznék annyira pocsékul magukat. Az elhagyott emberek között pont úgy van rusnya, sikeres, gyönyörű, buta, szegény, gazdag okos….szóval mindenféle, mint az elhagyók között, akik lehet, hogy hamarosan maguk is elhagyottak lesznek.

Nem vagy egyedül!  A szakítás nagyon sok emberrel megtörténik! Semmi megalázó nincs abban, hogy szakított Veled valaki! Az, hogy te így éled meg, az belőled jön, mert te gondolod, hogy megbuktál, hogy nem voltál elég jó/szép/okos/izgalmas/érdekes. Biztos vagyok benne, hogy még a volt párod sem állítana ilyet Rólad, még akkor sem, ha ismeri a hibáid, gyengeségeid. Neki is vannak, sőt mindannyiunknak!

Nem kell szégyellned, hogy elhagytak,  Nem vagy se rosszabb, se jobb, nem minősít téged, a kapcsolatról szól, a kettőtök közös működéséről, az energiáitokról.

És ne ijedj meg attól, ha úgy érzed, mások lesajánlóak Veled. Az emberek többsége nem tud mit kezdeni a rossz hírekkel, nem tudja, mit mondjon a másiknak, fél, hogy valami rosszat mond, fél, hogy még mélyebbre taszít. Együtt örülni valakivel nagyon könnyű, de az nincs benne a kultúránkban, hogy mit kezdjünk azzal, ha valakit rossz dolog ér. Tehát ha valaki azt mondja a szakítás hírére, hogy ó, de sajnállak, vagy ó, te szegény, gondolj arra, hogy nem lesajnálni akar, csak ilyen bénán fejezi ki az együttérzését.

 

 

Vélemény, hozzászólás?