You are currently viewing Szexelj-e az exszel szakítás után?

Szexelj-e az exszel szakítás után?

  • Post comments:0 Comments

Tegye fel a kezét, aki még nem tett ilyet, vagy nem fordult meg a fejében.

Általában nem azért szoktunk belemenni ilyen szituációba, mert, miután elhagytak, csillapíthatatlan szex éhség tör ránk. Egyszerűen kapaszkodót keresünk, egy szálat, amit tarthatunk, ami még reményt adhat, hogy még nincs vége teljesen. Sokan abban is bíznak ilyenkor, hogy amíg vele szexszel az ex, addig mással nem fog, és akkor új kapcsolatot sem fog kialakítani. Így gyakori, hogy az elhagyott fél ajánlja fel, hogy ok drágám, ha nem tudsz elköteleződni, akkor legyen csak testiség (aztán majd meglátjuk-, ezt persze már csak magában teszi hozzá).

Aki elhagy, annak ez ideális helyzet lehet, hiszen nincs kötöttség, szabadon tehet azt, amit akar, közben pedig nem kell attól tartania, hogy lesz-e szex a következő időszakban, vagy, hogy nélkülöznie kell az intimitást, helyette megkapja egy olyan embertől, aki jól ismeri a testét és a vágyait.

Persze ha közben exünknek már új szerelme van, 10-ből 7 esetben nem megy bele a dugópajtiságba, de ott van az a 30 %- ez azért elég sok-, akik még így is élnek a lehetőséggel, ügyesen lavírozva, hogy le ne bukjanak.

Szóval emiatt például a kizárólagosság, akármennyit szexelsz is az exszel, nem garantált.

Egy olyan ember, aki épp kiszabadul, még ha fáj is a szíve- ne gondoljuk, hogy neki cseppet sem fáj-, új élményekre vágyik. Biztos ismered te is ezt az állapotot, amikor valami újba kezdesz. Egyrészt kényelmetlen picit, mert más, mint eddig, másrészt izgalmas, mert új ingerek érnek, na, ő is épp így van szakítás után. És ebben az állapotban ott vagy te, a régi, aki biztonságos, akihez mindig vissza lehet szaladni egy jó kis szexre.

Nem, ez a felállás egyáltalán nem egyenrangú. Nem arról van szó, hogy kölcsönösen nyújtunk valamit egymásnak, mert jó, hanem arról, hogy te nyújtasz valamit, még ha sokszor megalázónak is érzed, mert számítasz valamire. Hiszen normálisan te minden egyes alkalommal, mikor együtt vagytok, szembesülsz azzal, hogy nemet mondott a kapcsolatotokra. Szembesülsz azzal, hogy az egész nagy szerelemből ennyi maradt, a testiség, és, hogy ez önmagában kevés Neked. Szembesülsz azzal, hogy a pásztoróra után nem sokkal elmegy, vagy legkésőbb reggel és fogalmad sincs, hogy mit csinál, mert ahhoz már nincs közöd. És ez mind nagyon fájni fog.

És most komolyan, a szexszel miről akarod meggyőzni? Hogy szeressen beléd vissza, mert milyen fantasztikus vagy az ágyban? Vagy meg akarod neki mutatni, hogy többet bevállalsz a szexben, mint amíg együtt voltatok? Na, ezért még senkibe sem szerettek bele.

Ráadásul neki is azt a képet mutatod- mindegy, hogy férfi vagy nő vagy-, hogy ennyire értékeled magad, beéred ennyivel. Ez nem ébreszt új vadászösztönt, nem mutatja meg egy új oldalad, sem az önállóságod, sem azt, hogy fejlődtél, több lettél.

Persze ritkán van olyan forgatókönyv is, hogy szakítás után elszexelgettek, a másik ismerkedik, próbálkozik, rossz élmények érik, majd egy csalódás után visszafut, de akkor azt félelemből teszi, nem azért, mert újból felfedezte, hogy milyen fantasztikus Veled.

A legtöbb esetben azonban a szakítás utáni szex a lecsengés, az elszakadás folyamatának része lesz.

Vélemény, hozzászólás?